Camilla Mørk

DEN STORE ÆNDRING

Jeg er ikke familielivredder længere. Nu er jeg Udvikler & Underviser (med stort) i en virksomhed, som jeg tidligere lavede teenagecamps for. Jeg arbejder sammen med en flok dygtige mennesker om at træne teenagere i personlige og sociale kompetencer, uddanne undervisere i vores læringssystem og ruste forældre til livet med teenagere.

Det handler altså stadig om teenagere. Om læring og udvikling. Det handler om familieliv og forældreskab. Og nu også om undervisning og læring. Det giver stadig virkelig god mening. Og det redder stadig familieliv.

FØR ÆNDRINGEN

Jeg har arbejdet med familier i 5 år nu. I al den tid har jeg søgt svar: Hvad laver jeg egentlig? Jeg har tænkt og tænkt. Kaldt mig det ene og det andet, kaldt mig det hele. Indtil jeg lagde mærke til fællestrækkene ved tilbagemeldingerne fra dem, jeg arbejder med.

Par melder tilbage, at det nye fokus på forholdet mellem de voksne skaber et fundament, der tåler de samtaler om opdragelse, som har erstattet skænderierne om samme.

Mødre glædes over den udvikling der sker, når de bevidst vælger en adfærd, der støtter alle de gode intentioner.

Endnu en far overraskes over at de få, strukturerede samtaler fjernede familiens største hverdagsproblem (og konen klapper sig selv på skulderen over, at hun fik ham lokket med). Han elsker at bruge sin tid på sjovere ting nu.

Hele familier oplever den positive effekt af at acceptere det, som ikke kan ændres, nyde det som fungerer og bruge energien på det, som kan blive endnu bedre.

Teenagere siger at det bliver nemmere at bo hjemme, nu forældrene udviser større forståelse. Forældrene siger at livet med de unge blev nemmere, da de selv blev tydeligere voksne.

En ukendt mand ringer og spørger, om jeg har tid til at hjælpe. Han har hørt fra en kollega, at jeg redder familieliv. Og hans familie trænger til at blive reddet.

Og så slår det mig: Jeg er familielivredder.

Det kildrer godt nok i maven når jeg tænker det. Og endnu mere når jeg siger det. Måske mødes det af Ydmyge Camilla og Bliv-Nu-Ikke-For-Vigtig-Camilla. Ikke desto mindre så samler det tydeligvis de fleste af de ting jeg gør, når jeg arbejder.

Samtalen om det der er så svært, redder familien. God kommunikation redder familien. Viljen til at give parforholdet fokus, redder familien. Forståelse af teenagerens frigørelsesproces redder familien. At alle lærer at holde bolden ovre på egen banehalvdel redder familien.

Nye indsigter, tanker og handlemuligheder redder familien.

Så ja, jeg er familielivredder. Til din rådighed.

 

Reklamer

4 thoughts on “Camilla Mørk

  1. Tak for en inspirerende aften i Lyngby 🙂 Det var mig der talte om gerne at ville være ‘1.veninde’ med min dejlige og seje datter. En lille fortælling, som du gerne må bruge hvis du synes: Min datter fortæller at mit barnebarn, hendes søn, skal hedde Ruben. Jeg siger (lidt kækt): Du kan da ikke opkalde ham efter min hudsygdom (som næsten hed det samme). Hun siger tørt: Så må du jo se at blive rask! (Det blev jeg faktisk!) 🙂

    • Lyder godt. God fornøjelse. Der sker nu ikke rigtig noget herinde for tiden og har ikke gjort det længe. Men måske en dag prioriterer jeg det igen. Pas godt på dig og dine, Pernille.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s